Zondagmorgen was het al vroeg druk op het water bij de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereeniging (ARZV) want het was weer tijd voor de jaarlijks terugkerende AA-race.

Deze race werd altijd van Akersloot naar Alkmaar gehouden maar dit jaar werd voor het eerst in de geschiedenis van de AA-race op een nieuw traject gevaren, namelijk het Alkmaar-Kolhornkanaal. De start was dit jaar in Broek op Langedijk en de finish bij de Nollenbrug, waar vereniging ARZV 100 meter vandaan ligt.

Er stond zondag weinig wind en ook de temperatuur was niet te hoog. Hierdoor was het voor de vele roeiers, die verdeeld waren over 108 teams, het perfecte weer om een snelle tijd neer te zetten. Nooit eerder hebben er zoveel teams deelgenomen aan de race; het aantal was bijna het dubbele van vorig jaar.

Er was dit jaar behalve de route nog iets nieuws; er werd namelijk ook een jeugd-AA-race gehouden. Ook was de zustervereniging Minerva Bath uit Engeland weer van de partij. De belangrijkste prijs werd, helaas voor Minerva Bath, gewonnen door de Alkmaarders.

Pin It
Bekeken: 4811x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/