Duizenden feestvierders die vanuit Alkmaar terugreisden met de trein zijn lange tijd gestrand geweest op Station Alkmaar. De oorzaak was een aanrijding met een persoon tussen Alkmaar en Heiloo. Hierdoor was geen treinverkeer mogelijk op dit traject. 

De NS zette bussen in en raadde mensen aan om via Hoorn richting Amsterdam en Haarlem te reizen, maar met de toestroom volstond dit bij lange na niet. Op Twitter werd door gedupeerden gesproken over uren lang wachten en over verdrukking, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Een politiewoordvoerder meldde dat het langer door laten gaan van het SLAM FM feest in het AFAS-stadion de stroom reizigers moest verdelen, maar dit leek weinig effect te hebben gehad.

Aanvankelijk werd geschat dat de stremming tot 21:30 uur zou duren, maar uiteindelijk werd het treinverkeer eerder hervat, meldde het NHD rond 20:40 uur. Tegen die tijd was het station echter dusdanig verstopt geraakt dat er nog lang gewacht moest worden. "We zitten al vanaf 21u vast op station Alkmaar en moeten naar Arnhem. Gaat dit nog lukken?" werd om 23:10 uur getwitterd.

Pin It
Bekeken: 2499x