Het NOC*NSF heeft zeven door de KNGU voorgedragen topgymnasten opgenomen in de selectie van de Europese Spelen. Eén van de gymnasten is trampolinespringster Bo Bet. Het Triffis-lid uit Zijdewind mag met Kirsten Boersma deelnemen als synchroonpaar aan de allereerste editie van dit enorme sportevenement.

De European Games worden van 14 tot en met 21 juni gehouden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het evenement moeten voor Europa worden wat de Olympische Zomerspelen voor de hele wereld zijn en heeft 253 onderdelen, verdeeld over 23 sporten.

Rond de 7000 sporters zullen meedoen, twee derde van het aantal deelnemers aan de Zomerspelen. Nederland stuurt 120 deelnemers.  Voor veel sporten zullen de spelen een officieel kwalificatiemoment zijn voor 'Rio 2016'. Dat is voor turnen echter niet het geval. 

Net als bij Olympische Spelen is er aandacht voor mensenrechten. Amnesty International en Human Right Watch stellen dat in Azerbeidzjan nog veel ter verbetering vatbaar is.

Meer over de European Games op de www.baku2015.com en www.nocnsf.nl/baku2015.

Pin It
Bekeken: 3663x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/