Een motoragent die zaterdagnacht rond 01:30 uur toevallig langs het Coolplein in Heerhugowaard reed zag twee jongens op scooters wegrijden bij een klierende groep. Hij gaf een stopteken maar een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard zonder helm schoot langs hem heen.

Een getuige meldde dat er met de scooter hard werd gereden, geslingerd, geslipt en bochten afgesneden. Op de fietsbrug aan de Jade reed de vluchtende scooterrijder, onder het oog van meerdere getuigen, een voetganger aan en viel hard. Hij raakte snel bewusteloos en moest met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De 16-jarige jongen was eerder die avond met een groep vrienden uit de bowling bij het Coolplein gezet na ruzie en vervelend gedrag. Volgens getuigen had de brokkenpiloot behoorlijk gedronken. Hiernaar wordt onderzoek gedaan door de politie. Zijn toestand was later die nacht stabiel.

Omdat het om een achtervolging gaat, hecht de politie veel waarde aan een onderzoek om duidelijkheid te krijgen of de motoragent een rol heeft gespeeld in de valpartij.

Pin It
Bekeken: 3449x
https://ee.itk.ac.id/data/