OPA-raadslid Jan Hoekzema heeft vragen gesteld aan het Alkmaarse college over de effecten van het aanbestedingsbeleid van de gemeente Alkmaar. Het raadsvoorstel inkoop en aanbestedingsbeleid is in 2013 aangenomen door de gemeenteraad.

Er zijn toen tevens kaderstellende regels vastgesteld. Hierin staat onder andere dat er meer mogelijkheden geboden moeten worden aan lokale en regionale ondernemers en dat de gemeente Alkmaar actief zoekt naar mogelijkheden voor de lokale en regionale economie en dit doet binnen bestaande wet- en regelgeving.

Deze regels zijn opgesteld om de lokale ondernemers voorrang te geven bij aanbestedingen en inkoopopdrachten. OPA wil nu weten of lokale ondernemers er in de praktijk iets van hebben gemerkt.

Hoekzema vraagt het college daarom of er bij aanbestedingen en inkoopopdrachten eerst wordt gekeken naar Alkmaarse ondernemers en of het college inzicht kan geven in de aanbestedingen en inkoopopdrachten waarbij deze regels zijn toegepast.

Pin It
Bekeken: 3809x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/