Als feestelijke afsluiter van de roze week vond zaterdag voor de zesde keer de Alkmaarse Grachtenparade plaats. Het evenement is gedurende die zes jaar uitgegroeid tot het hoogtepunt van de Roze Week en wordt vanuit het hele land en zelfs daarbuiten bezocht.

Het doel van de grachtenparade is hiet vieren van diversiteit en die op een feestelijke manier uit te dragen. Dat lukt zaterdag weer wonderwel. De sfeer zat er goed in, zowel op de boten als op de wal. Langs bijna de hele route werd de bonte varende stoet toegejuichd of vriendelijk lachend bekeken.

Maar liefst 28 boten met feestelijk en soms pikant uitgedoste mannen en vrouwen voeren door de grachten langs de honderden bezoekers. Na het vertrek bij de Bierkade voer de stoet lang de Schelphoek en door de Baansingel naar de molen van Piet.

Vanaf daar ging het via de Oudegracht weer naar de Voormeer en Verdronkenoord om uiteindelijk bij het Waagplein te eindigen. Vanaf dat moment werd het feest alleen nog maar groter, het hart van de binnenstad veranderde in een dansende feestmassa.

Pin It
Bekeken: 3223x