Vorig jaar in de zomer kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen van honden die achtergelaten werden auto’s. Met temperaturen van boven de 20 graden in aantocht wil de politie alvast aandacht voor honden vragen.

Als het buiten 24 °C is, is het in een auto na een half uur al 43 °C. Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42°C is, kan het bloed niet meer goed circuleren omdat dit stroperig wordt. Een hond kan zo overlijden. Daarnaast is het wettelijk verboden om de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen.

De dierenpolitie adviseert dan ook baasjes om hun honden bij warme temperaturen niet in de auto achter te laten bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook de hond buiten achterlaten is af te raden. Mocht dit langer dan gepland duren, kan dit ernstige gevolgen hebben. Als hij hard hijgt, kwijlt en braakt is al dringend verkoeling en water nodig.

Ook als een auto in de schaduw staat, kan een hond ernstig in de problemen komen. Iedereen is verplicht om hulpbehoevende dieren te helpen. Bel 1-1-2 of 1-4-4 wanneer nodig. De politie en dierenambulance bevrijden dan de hond en verlenen zorg.

Pin It
Bekeken: 3100x