Drakenbootvereniging United Dragons organiseert jaarlijks het evenement ´Race the Dragon´. Zaterdag vond in het Noordhollands Kanaal bij Overstad in Alkmaar de achttiende editie plaats. Bij drakenbootracen is teamwork onmisbaar. Pas wanneer alle ´peddelaars´ hun peddel gelijktijdig in en uit het water halen is het mogelijk een goede prestatie neer te zetten. Om dat voor elkaar te krijgen zit voor omp de twaalfeneenhalve meter lange boot een trommelaar die het tempo aangeeft.

Race the Dragon maakt het mogelijk voor gelegenheidsteams van bijvoorbeeld bedrijven en organisaties om kennis te maken met deze spectaculaire sport. Natuurlijk worden er geen tijden gerealiseerd zoals dat wel door de vaste teams wordt gedaan, maar de snelheden die gehaald worden met deze lange slanke vaartuigen  zijn indrukwekkend te noemen. 

Het drakenbootracen komt uit China. Het is een eeuwenoude Chinese traditie en wordt vooral op het Duanwu Feest in ere gehouden. Aan deze editie van race the Dragon races deden elf teams mee die zo snel mogelijk een afstand van 200 meter moesten afleggen. Tijdens de officiële wedstrijden gebeurt dat ook, maar wordt ook gestreden op de afstanden 500 en 2.000 meter.

Pin It
Bekeken: 3288x