De Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland (OLON) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) willen terug van 282 lokale omroepen naar 50 tot 100 streekomroepen. Niet alleen vanwege de twijfel over het bestaansrecht van een flink aantal omroepen, maar ook als imagokwestie.

Het medialandschap is de afgelopen jaren sterk veranderd en lokale omroepen dreigen bij die ontwikkeling achter te blijven. De inhoudelijke kwaliteit van veel lokale omroepen laat op dit moment te wensen over, en de ambities stroken vaak niet meer met dat waar de omroepen ooit voor in het leven zijn geroepen. Kernbegrip daarbij is het ‘lokaal toereikend media-aanbod’

De OLON, belangenbehartiger voor de lokale omroepen, is er duidelijk over:
"Het is niet de bedoeling met overheidsgeld plaatjes te draaien voor tante Mien. Dat kan onderdeel zijn van het totale aanbod, maar journalistieke, onafhankelijke informatievoorziening moet de kern zijn. Je bent opgericht om een lokaal toereikend media-aanbod te leveren. Als je dat niet kunt leveren, heb je een probleem met je bestaansrecht."

De lokale publieke omroepen hebben daarom in september 2013 belangrijke en vergaande besluiten genomen over de toekomst van de sector. De lokale publieke omroepen positioneren zich met deze koers nadrukkelijk binnen het publieke omroepbestel met een specifieke kerntaak: het verankeren van de functie van de publieke omroep in de directe leefomgeving van de Nederlandse burgers. 

Het betekent dat er nu en de komende jaren veel verandert voor lokale omroepen. Alkmaar Centraal juicht die ontwikkeling toe en wil iedereen alvast een blik gunnen in hoe de lokale-omroep-nieuwe-stijl zou kunnen functioneren en opereren. Daarom staan op zaterdag 13 juni de deuren wagenwijd open tijdens de ‘Dag van de Verbinding’ van de Telefooncentrale, het pand waarin Alkmaar Centraal gehuisvest is. Alkmaar Centraal is sinds 2012 de officiële lokale omroep van, voor én door Alkmaar.

Op 13 juni zal er tussen 11.00 uur en 17.00 uur wordt live worden uitgezonden op radio, televisie en internet. Het wordt een zes uur durende continu-uitzending die geproduceerd wordt tussen het komen en gaan van gasten en de vragen van bezoekers door. Organisatorisch een flinke uitdaging, maar een mooie inkijk in de organisatie achter Alkmaar Centraal en een buitenkans voor iedereen die dat wil om meer te weten te komen over de toekomst van lokale media.

Pin It
Bekeken: 3888x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/