De aanvraagprocedure Lintjesregen 2016 is gestart. Kent u iemand die een 'schouderklopje van de Koning' verdient? Voldoet die persoon aan alle voorwaarden? Neem dan nu het initiatief en vraag een Koninklijke onderscheiding aan. Die aanvraag moet wel uiterlijk 14 augustus bij de gemeente binnen zijn. In Heerhugowaard worden lintjes uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen en deze valt in 2016 op dinsdag 26 april.

Overal in Nederland - ook in Heerhugowaard - zetten mensen zich, onbetaald, in voor vele doelen. Vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. In Heerhugowaard kregen in 2015 zes inwoners een lintje. De onderscheiding die het meest worden verleend is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een aanvraag moet worden gedaan bij de gemeente waar de persoon woont voor wie de onderscheiding wordt aangevraagd.

Daarbij komen vragen aan de orde zoals: om welke activiteiten gaat het? Op welke manier heeft de kandidaat zich ingezet? Was hij of zij alleen actief of samen met anderen? Waarom zijn de verdiensten bijzonder? Zoals gezegd, is het verstandig om eerst even contact te zoeken met de gemeente.

In Heerhugowaard is uw contactpersoon Linda Zoet-Dekker, tel. 072-5755657 / e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie staat ook op www.lintjes.nl waar u ook het voorstelformulier kunt downloaden.

Pin It