Vooruitlopend op de festiviteiten rond het 40-jarig bestaan van het Grafisch Atelier Alkmaar vertoont KunstNetTV een drieluik uit 2010 waarin drie kunstenaars en verschillende grafische technieken voor het voetlicht worden gebracht.

Het Grafisch Atelier Alkmaar werd in februari 1975 door een groep kunstenaars opgericht. Hierdoor werd het mogelijk dat kunstenaars in een goed geoutilleerde werkplaats betaalbaar hun vak kunnen uitoefenen. In 2010 werd het 35-jarig bestaan opgeluisterd met de presentatie van de jubelprent ‘Concentrisch’ van Joyce Ennik. Tijdens deze presentatie werd het drieluik van KunstNetTV voorvertoond.

Drie kunstenaars en drie grafische technieken werden gefilmd: Marja Vleugel (lithografie), Harry Agema (zeefdruk) en Madeleine Leddy (etsen). Bij het filmen is geprobeerd om de eigenheid van de technieken en de ideeën die ten grondslag liggen aan de kunstwerken tot uiting te laten komen. Het Grafisch Atelier is toegankelijk voor iedere professionele beeldend kunstenaar en kunstenaars in opleiding. In de galerie van het atelier is het werk van kunstenaars te zien en te koop.

In het kader van 40 jaar Grafisch Atelier Alkmaar worden er in de Grote Kerk van 11 juli t/m 30 augustus allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan tentoonstellingen, demonstraties, een boekkunstbeurs en de aanwezigheid van buitenlandse grafici. 

KunstNetTV zendt vanaf 26 juni een korte documentaire uit over de ontstaansgeschiedenis van het Grafisch Atelier Alkmaar. Hiervoor sprak KunstNetTV o.a. met (oud) medewerkers van het eerste uur. Uiteraard rijkelijk aangevuld met fraaie foto’s uit de oude doos! KunstNet is dagelijks te zien om 10.00 uur en 22.00 uur via Alkmaar Centraal TV en via de eigen website van KunstNetTV.

Pin It
Bekeken: 3200x