Zo'n 2,2 miljoen  van het totale tekort van 8,2 miljoen euro van de gemeente Alkmaar wordt veroorzaakt door de afwaardering van grond. Het zijn tegenvallers die op de begroting van vrijwel iedere gemeente prijken. Niet fijn, maar nog steeds een gevolg van de economische malaise waardoor projectontwikkeling flink voorzichtiger wordt aangepakt. Alkmaar is daarop geen uitzondering. Maar bij de begroting van de gemeente Alkmaar die destijds als 'volledig op orde' en 'gezond' werd gepresenteerd blijken wat kanttekeningen aan de zijlijn geplaatst te kunnen worden.

Volgens accountantskantoor Pricewaterhouse Cooper heeft een 'intern matige stabiliteit' geleid tot eveneens 'matige kwaliteit' waar het gaat om de 'interne beheersing'. Wollige en vakinhoudelijke taal, maar het komt er op neer dat de gemeente haar werk niet goed heeft gedaan. Illustratief daarvoor zijn vooral de cijfers, die laten zien dat de gemeente Alkmaar tegen de 6 miljoen euro méér heeft uitgegeven aan de inhuur van 'externen' dan was gepland. Het college heeft het plan ’Alkmaar in control’ aangekondigd. Daarmee moet er de komende jaren  meer grip komen op de financiële situatie.

Pin It
Bekeken: 4016x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/