Rudmer Heerema, Tweede Kamerlid van de VVD, heeft kamervragen gesteld over de wet die stelt dat op vrijgekomen historische grond archeologisch onderzoek gedaan moet worden. Dat meldt het NHD.

De initiatiefnemer moet volgens die wet betalen voor zo’n onderzoek. Ondernemer Ronald Nordemann, eigenaar van de Spaanders-winkel aan de Langestraat in Alkmaar, die tijdens nieuwjaarsnacht afbrandde, zou volgens de wet de initiatiefnemer zijn en zodoende verplicht om de helft van de onderzoekskosten op te hoesten. Dit komt voor hem neer op een bedrag van rond de 60.000 euro.

Heerema stelt dat het vreemd is dat een ondernemer wiens zaak is getroffen door brand ongevraagd bestempeld wordt als initiatiefnemer, zeker gezien het feit dat hij al zwaar gedupeerd is door genoemde brand. Heerema wil met de kamervragen een wijziging van de wet voorstellen.

Hij zegt ook duidelijk te willen maken dat de wet niet is bedoeld om een situatie zoals deze te veroorzaken. Nu wordt een reeds gedupeerde ondernemer gedwongen mee te betalen aan een onderzoek dat niet eens in zijn eigen belang is.

Pin It
Bekeken: 3704x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/