De weg naar de 49e editie van de Intrnational Children's games was hobbelig en bezaaid met kuilen en keien. De Games werden in augustus 2013 juichend binnengehaald door de gemeente Alkmaar toen bleek dat de inmiddels verdwenen wethouders Mirjam Hamberg en Peter de Baat niet met lege handen terugkwamen uit Canada.

Maar de paniek sloeg toe in april 2014 toen bleek dat er voor de organisatie het dubbele nodig was van de berekende 1,7 miljoen euro. De gemeente wilde de organisatie ervan 'teruggeven' waarna een initiatief van ondernemers opstond en de organisatie onder de naam Stichting TOP Events overnam. De Stichting ging vlot van start maar stapte op de nodige tenen door mensen en bedrijven die al betrokken waren bij de organisatie terzijde te schuiven of terug te komen op gemaakte afspraken. Daarna werd het wat stil rond de organisatie van de ICG.

Maar donderdagavond was het dan toch zover en zijn bijna 1500 kinderen uit bijna 90 steden geland in de Kaasstad. Ze strijden de komende dagen in negen disciplines tegen elkaar; atletiek, golf, tennis, zwemmen, turnen, judo, voetbal, volleybal en beachvolleybal. Op het voormalige DFS terrein aan de Hornseweg is een inmens sportdorp ingericht waar de de kinderen zullen verblijven. De Alkmaarse editie van de ICG werd in het Sportpaleis geopend door burgemeester Piet Bruinooge. De spelen werden, net als de Olympische Spelen, geopend door het onsteken van een fakkel.

Pin It
Bekeken: 4185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/