Eerder deze week bezocht wethouder Carolien van Diemen drie scholen in Heerhugowaard na aanleiding van de aankondiging dat volgend schoolseizoen kinderen die speciaal onderwijs krijgen niet meer met een scholbus naar school gebracht zouden worden.

Hun ouders zouden in plaats daarvan een vergoeding ter hoogte van het ov-tarief krijgen om zelf het vervoer voor hun kind te regelen. Van Diemen heeft de ouders van wie het kind echt op geen andere manier dan met een busje naar school kan nu de optie geboden om een afspraak te maken met een gemeentelijke consulent.

De gemeenteraad van Heerhugowaard had zo haar twijfels of deze gesprekken voor de vakantie zouden lukken, maar ging wel akkoord met het voorstel van Van Diemen. Zij moet 2 juli aan de raad uitleg geven over hoe ze de gesprekken voor de vakantie gaat regelen. De reden voor de extra gesprekken is dat veel ouders zich overvallen voelden door de nieuwe regeling, terwijl de gemeente meende zorgvuldig gehandeld te hebben.

Van Diemen zei wel dat als het ouders niet op tijd lukt om vervoer voor hun kind te regelen er de oude situatie nog even aangehouden kan worden.

Pin It
Bekeken: 2826x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/