Aan de 14-jarige tennisser Dax Donders de eer om donderdagavond het vuur te ontsteken en zo de Internationale Children’s Games 2015 te openen. Bijna 1400 atleten uit 35 landen en hun begeleiding hadden zich feestelijk gepresenteerd in het Alkmaarse Sportpaleis. Helemaal officieel met muziek en vlaggen en soms klederdracht.

Het was even geduld hebben voor de jongens en meiden voordat zij het Sportpaleis in mochten, maar eventuele jetlag kon er nog een beetje uit in het gras buiten. Onder begeleiding van opzwepende en stampende clubmuziek werd het een echt feestje.

Van alle landen werd de vlag onder luid gejuich uitgerold aan het plafond van het Sportpaleis. Het vuur en de vlaggen zullen daar blijven tot aan de sluiting zondagavond. President van de ICG Torben Rasch scandeerde ‘Alkmaar ICG’ en kreeg het hele stadion mee. Dans, demonstraties, muziek en zang. Het was een programma voor en door jonge mensen.

Vandaag begonnen de eerste wedstrijden en was het dus business. "We zijn hier op te winnen", zei de coach van het meiden sprintteam uit Oakland (USA) nog op het atletiekveld van Hylas, rillend omdat ze het ‘cold’ en ‘windy’ vond. Duidelijk een ander klimaat gewend.

Pin It
Bekeken: 2905x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/