Sinds maandag werken het onderwijs, gemeenten en zorginstelling Heliomare in Noord-Kennemerland intensief samen voor leerlingen met een ernstige meervoudige beperking. “Deze kinderen hebben meer in hun mars dan je soms denkt. Door onze krachten te bundelen, krijgen zij wat nodig is”, zegt Astrid Ottenheym, directeur van Samenwerkingsverband PO Noord-Kennemerland.

De doelgroep heeft zowel een verstandelijke beperking als een motorische stoornis. Het gaat in Noord- Kennemerland nu om 55 leerlingen die onderwijs volgen bij Heliomare: een onderwijs- en zorginstelling voor kinderen en volwassenen met een beperking.

De samenwerking gaat via Onderwijs Zorg Arrangementen. Zo wordt passend onderwijs geboden aan leerlingen met een ernstige meervoudige beperking en wordt alles voor ouders eenvoudiger: één loket en één integraal plan.

De partners in het project zijn trots voorop te lopen in de zorg. In de loop van 2015 volgen ook afspraken voor andere kinderen met zorgbehoeften. De samenwerking betreft alle scholen voor het primair en voortgezet onderwijs, en de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Langedijk, Bergen en Heerhugowaard. (foto: Heliomare)

Pin It
Bekeken: 4076x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/