Nu het plan om het MCA naar Heerhugowaard te verhuizen met een half jaar is uitgesteld ziet de Alkmaarse politiek verheugd haar kans schoon om het ziekenhuis alsnog bij zich te houden. OPA-voorzitter Jan Hoekzema merkt op dat als het MCA toch besluit om in Alkmaar te blijven er wel meer parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden. Hij benadrukt dat het MCA bij Alkmaar hoort, zeker omdat Alkmaar een centrumfunctie in de regio heeft.

Ook BAS-raadslid Ben Bijl meent uit het uitstel af te kunnen leiden dat het MCA twijfelt of het wel naar Heerhugowaard wil. Hij wijst erop dat de schuld van het MCA van 180 miljoen euro te hoog is om een groot nieuwbouwproject als een verhuizing naar Heerhugowaard erbij te kunnen hebben.

De reden die het MCA geeft voor het uitstel is dat onlangs de conclusie getrokken moest worden dat “de scheiding meer impact heeft op de medewerkers en patiënten dan we dachten”, zo zei Freerk Jonkers, voorzitter van het medisch stafbestuur tegen het NHD. Volgens Joop Hendriks, lid van de Raad van Bestuur van de MCA Gemimi Groep liggen alle opties liggen weer open.

Dit laatste kwam als een verrassing  voor burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard. Hij stelt dat hem alleen is gezegd dat het MCA “meer tijd neemt om een en ander uit te zoeken”. Heerhugowaard gaat er vanuit dat het ziekenhuis er nog ‘gewoon’ komt. 

 

Pin It
Bekeken: 3650x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/