In 2013 is vastgesteld dat lokale en regionale ondernemers voorrang zouden krijgen bij de gemeente Alkmaar. OPA vroeg het college of die ondernemers daar nou daadwerkelijk iets van hebben gemerkt.

Het college antwoordde dat bij producten en diensten onder de €50.000 en werken onder de €150.000 inderdaad eerst gezocht naar geschikte Alkmaarse ondernemers, en dat bij bedragen onder respectievelijk €50.000 en €207.000 inderdaad eerst gezocht wordt naar geschikte regionale ondernemers.

Het resultaat is dat in 2014 aan 344 Alkmaarse ondernemers een opdracht is gegund. Het gaat om een totale waarde van €16.096.831, dat is 20,7% van het totale inkoopvolume. Het effect in de regio liet het college onbenoemd.

OPA vroeg ook of verdere verruiming van de regelgeving mogelijk is. Hierop antwoordde het college negatief: "Dit is reeds onderzocht. Om te blijven voldoen aan de bestaande wet- en regelgeving en zonder dat dit tot enigerlei vorm van discriminatie van ondernemers leidt, is een verdere verruiming van dit artikel is niet mogelijk."

Pin It
Bekeken: 3121x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/