Donderdagmiddag presenteerden Arthur Dontje en andere ondernemers voor een volle Graham Bell Zaal in de Telefooncentrale het haalbaarheidsonderzoek naar de metamorfose van de oude Ringersfabriek tot een 'experience'. Niet gewoon eten of drinken kopen, maar er een beleving bij krijgen. Het zou Dobla chocola, Culinair Centrum, Fermento, Veldt Bakkerijen, Blankendaal (kaas), Friesland Campina, Hacienda Venetia (koffie), Albron Leasure, BeauVin, Achterberg Hotels en Triple IT bij elkaar onder één dak brengen.

'Met je ogen het productieproces zien, met je oren het verhaal achter het product horen, met je vingers voelen, met je neus ruiken en met je tong proeven.' Het moet één van de grote trekkers worden van Alkmaar. Want dat, zo vindt Dontje, heeft de stad nodig. Het past bijna naadloos in de plannen van de gemeente om meer toeristen naar Alkmaar te trekken.

Maar het Ringerspand zal ook een opleidingsplek worden, daar moeten vooral het Culinair Centrum en Fermento voor zorgen. Bij Fermento maken bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking lekkere gerechten met biologische ingrediënten. Ook voor de omgeving van het monumentale pand aan de Noorderkade bestaan de nodige ideeën, zodat die op termijn kan meeprofiteren van de ontwikkeling van de oude chocoladefabriek.

De realisatie van het plan hangt op de verkoop van het pand. De huidige eigenaar wil het pand zeer aantrekkelijk verkoen, maar wil wél compensatie voor het genomen (forse) verlies. Die compensatie zou moeten komen in de vorm van toestemming om een hoog appartementencomplex te bouwen achter het Ringerspand. Daarin speelt de gemeente een belangrijke rol. Maximaal mag daar tot 20 meter hoogte gebouwd worden, maar de wens is 35 meter.

Eind 2016 staat de (her)opening gepland, maar een hotelkamer kan men al wel vast boeken.

Pin It
Bekeken: 4749x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/