Het college van gemeente Langedijk presenteerde dinsdag een sluitend meerjarenperspectief voor 2016 en verder. “Het is niet vanzelfsprekend dat er een sluitend perspectief ligt”, benadrukt wethouder Jasper Nieuwenhuizen. “Dit vraagt inspanningen van onze inwoners, de gemeentelijke organisatie en van het bestuur.” De gemeenteraad zal de Programmabegroting in november behandelen.

Het financieel evenwicht kent ingrijpende maatregelen om uitgaven te beperken en inkomsten te verhogen. Nieuwenhuizen: "De manier waarop deze begroting is opgesteld past bij de financiële situatie van gemeente Langedijk. Risico’s zijn helder in kaart gebracht en mogelijke tegenvallers zijn opgenomen in de begroting. Met deze voorzichtige aanpak is het gelukt om zowel voor 2016 als meerjarig een positief perspectief te realiseren."

Er wordt vanaf 2016 structureel € 717.000 bezuinigd. Dit heeft invloed op diverse taken van de gemeente, maar die zullen niet direct in 2016 plaatsvinden. Er zijn afspraken met derden die nog doorlopen na 2015 en ook voor bezuiniging op personeel is meer tijd nodig. Nieuwenhuizen: "Daarnaast vragen andere bezuinigingen om eerst een goed uitvoeringskader op te stellen bijvoorbeeld voor de bezuinigingen op groen. Hierbij is de vraag of we bomen en planten omvormen naar gras of onderhoud kunnen overdragen aan bewoners."

Precariobelasting wordt stapsgewijs ingevoerd in gemeente Langedijk. Dit betekent dat er belasting zal worden geïnd voor de ondergrondse infrastructuur en het gebruik ervan door nutsbedrijven. De voorbereiding voor invoering is in volle gang. Een voordeel van precariobelasting is dat dit naar verwachting niet één op één bij de inwoners en bedrijven terecht komt, maar neerslaat over meerdere gebruikers in het hele gebied van een nutsbedrijf.

Pin It
Bekeken: 3621x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/