Sinds 2012 oriënteert de gemeenteraad van Langedijk zich op de bestuurlijke toekomst van Langedijk. Eind juni adviseerde onderzoeksbureau SeinstraVandelaar de gemeente dat een fusie met Heerhugowaard de beste optie zou zijn. In het onderzoeksrapport stond te lezen dat “Langedijk momenteel de kleinste gemeente in de regio is geworden. Samen met Heerhugowaard krijgt Langedijk een omvang van 80.000 inwoners en wordt daarmee een gelijkwaardige partner ten opzichte van Alkmaar, BUCH-gemeenten en Schagen”.

De Dorpsraad Sint Pancras heeft onlangs onder vijfhonderd inwoners een enquête gehouden om te onderzoeken wat de bewoners van Sint Pancras zelf vinden van een eventuele fusie . Uit het onderzoek bleek dat 47 procent van de vijfhonderd ondervraagden Langedijk het liefst ziet fuseren met Alkmaar. 40 procent zou kiezen voor een fusie met Heerhugowaard. Rob Weiljing, voorzitter van de Dorpsraad, legt uit dat volgens hen Alkmaar een logische keuze is omdat Sint Pancras tegen Alkmaar aan ligt. Aan de andere kant zou Heerhugowaard meer financiële zekerheid bieden.

Pin It
Bekeken: 4856x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/