De gemeente Langedijk vindt zich in een lastig situatie doordat de precariobelasting niet op tijd en niet volgens de correcte procedures is ingevoerd. Hierdoor is er een gat van 2,1 miljoen in de begroting ontstaan.

De verordening precariobelasting is op 19 januari 2016 door de gemeenteraad aangenomen. Minister Plasterk heeft echter in een brief aan de Tweede Kamer geschreven dat precario op nutsnetwerken alleen tijdelijk wordt toegestaan aan gemeenten die op 1 januari 2016 een geldend tarief hadden. Langedijk had dat niet, en dus mag Langedijk geen precario heffen.

Begin oktober 2015 presenteerde het college van Langedijk trots een sluitende meerjarenbegroting met positief perspectief, maar nu met het wegvallen van de precariobelasting ook de bodem uit de begroting is gevallen is het mogelijk dat de provincie Langedijk weer onder toezicht zal stellen. Dat financieel toezicht was eind december 2015 net opgeheven.

Den Haag wil al een tijd af van de omstreden precariobelasting. De Tweede Kamer heeft hiertoe half januari een motie aangenomen. Het college van Langedijk wist dat Den Haag precario wilde afschaffen en wilde juist daarom zo snel mogelijk precario gaan heffen. Hoe eerder Langedijk precarioheffing zou invoeren, hoe langer de gemeente de tijd zou krijgen om het weer af te bouwen, mocht het heffen van precario in de toekomst afgeschaft worden. 

Pin It
Bekeken: 3998x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/