Het Veteranen Opvang Centrum (VOC) in Heerhugowaard biedt onderdak aan een oud-militair met psychische problemen die nergens anders naartoe kan. De veteraan zwerft volgens het Noordhollands Dagblad al een half jaar door Heerhugowaard, zo meldt mediapartner NH. Alleen het VOC lijkt zich om de man, die psychotisch en gevaarlijk zou zijn, te ontfermen. "We zagen dat het niet goed met hem ging, dus hebben we hem van de straat gehaald", vertelt VOC-voorzitter Maurice Bettink in de krant. "Totaal verwilderd was hij op een gegeven moment."

Er is weinig bekend over de achtergrond van de veteraan, die in de krant George wordt genoemd. Vermoed wordt dat hij een voormalige commando is, die in het Amerikaanse leger heeft gediend en onder meer in Afghanistan heeft gevochten. Een echte killer zou hij zijn. "Zo praat je nog normaal met hem, en zo verandert zijn stem en toon en komt zijn agressie opzetten. Wij zijn daar niet bang voor, maar niet-militairen reageren waarschijnlijk wel." aldus Bettink.

Het VOC vindt dat de man psychiatrisch moet worden onderzocht en dat hij medicijnen moet krijgen, maar daar zijn andere partijen het niet mee eens. Terwijl de gemeente Heerhugowaard de man niet als risicofactor ziet en daarom geen vervolgtraject voor hem heeft geregeld, zou George te gevaarlijk zijn om in de crisisopvang tussen andere patiëten te worden geplaatst. Tot er een oplossing voor de man is gevonden, logeert hij - tegen de regels in - in het VOC-gebouw aan de Taxuslaan. De gemeente ziet het echter door de vingers. 

Het VOC is in januari geopend door toenmalig burgemeester Han ter Heegde. Het dient als ontmoetingsplek voor de circa driehonderd veteranen die Heerhugowaard telt, maar er komen ook veteranen uit omliggende plaatsen naartoe.

Pin It
Bekeken: 7654x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/