Blokker Holding B.V. is de grootste non-food retailer van Nederland en is actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen, met 10 winkelformules in 8 landen, ruim 2.200 vestigingen en circa 21.000 medewerkers. Tot deze winkelmerken behoren Blokker, Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Big Bazar, Marskramer en Cook&Co.

In onze regio zijn er Blokker vestigingen te vinden in Heerhugowaard, Alkmaar en in winkelcentrum Broekerveiling in Langedijk. Blokker is een begrip voor velen. Sinds twee jaar ging het mis bij Blokker, er werden 50 vestigingen gesloten en tot op heden zo'n 800 medewerkers ontslagen. De winkel Cook & Co ging ook al op de schop. Op de site van Blokker Holding is te lezen dat zij woensdag besloten voor nagenoeg al hun winkelformules een nieuwe eigenaar te zoeken. Er staan hierdoor 1.900 banen op de tocht. Het retailconcern gaat zich volledig richten op Blokker. Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker worden verkocht. Marskramer gaat door als franchiseformule.

De 400 winkels die overblijven worden omgebouwd tot de nieuwe formule "De Nieuwste Blokker". Daarbij moeten assortiment, prijsstelling en beschikbaarheid van producten verbeteren. Inmiddels zijn er al zo'n tweehonderd klaar.

Pin It