Dinsdagavond werden in het gemeentehuis van Heerhugowaard de Waardse sporters gehuldigd die tussen mei 2016 en maart 2017 nationaal-, Europees- of wereldkampioen zijn geworden. De volgende sporthelden werden door wethouder Sport Leo Dickhoff in het zonnetje gezet en toegejuicht:

De G-sporters André Schouten, Nederlands Kampioen G-biljarten niveau B, Marijke Koedijk, Nederlands kampioen G-bowlen in klasse 4 en Ricardo Alberda, Nederlands Kampioen G-biljarten niveau A. De straatvoetballers van het team Reiger Boys (Darren, Dave, Jesper, Siem en Thijs) zij werden Nederlands kampioen straatvoetbal in de leeftijd tot en met 9 jaar. Het Tornado Dames veldhandbalteam werd ook gehuldigd, zij werden Nederlands kampioen.

Atleet Pip Tesselaar, hij werd Nederlands kampioen marathon in de klasse Masters 45, Koen Hoedjes kreeg een gouden medaille en was beste op de 150 meter sprint. Handboogschutter Sietske Visser werd Nederlands kampioene handboogschieten, discipline recurve voor dames. Ook zij kreeg een ereplekje op het podium naast de andere sporters.

In de paardrijsport werd Nicky Meijntjes Nederlands Kampioen Koudbloeden in de categorie springen en cross op haar fjord Tasja. Wielrenster Kim van Dijk werd Nederlands kampioene tijdrijden, Jos Pronk en Reinier Honig werden kampioen stayeren. Turners Mads en Nick Ottenbros werden kampioen synchroonspringen op de trampoline in de B-klasse. In het schoonrijden op de schaats werd Henk Wartenhorst gehuldigd. Hij werd Nederlands kampioen in de hoofdklasse, samen met partner Elly Wartenhorst werd hij ook nog kampioen paren. Mart Kuiper werd Nederlands kampioen schoonrijden klasse A. Met Mart Kuiper en Fie van Onna en Elly Wartenhorst werd Henk samen kampioen formatieschoonrijden.

Duatleet Her Tesselaar werd wereldkampioen in de categorie Duatlon 60+. Judoka Patrick Groot werd Nederlands kampioen zwaargewicht tot 18 jaar. Tot slot werd Puck Boudens kampioene dammen in de categorie welpen meisjes.

Het werd een feestelijke avond voor alle sporthelden.

Pin It