De 21-jarige Langedijker Youness O. is compleet padje af. Hij stond dinsdag voor het hekje bij de rechtbank in Alkmaar vanwege een inbraak in het huis van een Heerhugowaardse agent. Daarnaast negeerde hij vorig jaar een stopteken bij een verkeerscontrole, zo is te lezen in het NHD.

O. bekende het laatste, bij de eerste aantijging bekende hij deels. Er waren voordat hij op heterdaad betrapt werd met een plasma TV uit de woning op zijn brommer, vast anderen in het huis van de agent geweest. Van het stelen van sieraden, horloges, spelcomputers en een GSM van de onfortuinlijke agent, wist hij helemaal niets.

Het NHD meldt dat O. tegelijkertijd ter verantwoording werd geroepen voor het feit dat hij eind 2014 een 13-jarig meisje heeft misbruikt. Het verstandelijk beperkte meisje had zich voorgedaan als een 16-jarige, volgens O. Ze dronken en blowden wat en daarna wilde het meisje meer. Dat het meisje tegen haar wil hard werd aangerand waardoor ze later zelfs bloed plaste en moeilijk kon zitten was één grote leugen volgens O. Hij deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij juist altijd met respect met dames omgaat.

De verbolgen ouders van het meisje zaten in de zaal. Haar moeder las een slachtofferverklaring voor. De rechter moest de publieke tribune tot orde roepen, daar zaten de familieleden van de verdachte die er iets van vonden en dat ook graag lieten blijken. O. vond ook de slachtofferverklaring een grote leugen. Het meisje durfde zelf niet in de rechtbank te verschijnen, als ze leden van de familie O. tegenkomt wordt ze nog altijd uitgemaakt met de vreselijkste benamingen.

Tot slot vermeldt het NHD dat de Officier voor alle delicten bij elkaar een werkstraf van 240 uur eist en een voorwaardelijke straf van vier maanden. Het aangerande meisje heeft volgens de Officier recht op € 1000 smartengeld en de agent mag rekenen op een bedrag van € 450. De uitspraak volgt op 30 mei.

Pin It