Op de weg zijn ze al behoorlijk ingeburgerd maar Langedijk heeft er nu ook een voor boten: een digitale snelheidsmeter. De meter staat langs het water achter het gemeentehuis van Langedijk. Het apparaat moet mensen bewuster maken van de snelheid waarmee ze varen want de maximumsnelheid wordt al snel overschreden, zo meldt mediapartner NHnieuws.

"Zes kilometer per uur, daar ga je met een motorbootje al snel overheen”, verklaart Theo Wijte, coördinator vaartoezicht van de gemeente Langedijk. De belangrijkste taak van de meter is dan ook het terugdringen van het aantal snelheidsovertredingen. Want die brengen naast de veiligheid van de mensen op het water ook de oeverkanten van de vele eilandjes in de gemeente in gevaar.

Blijft de snelheid onder de zes kilometer per uur, dan verschijnen er groene cijfers en een smiley. Gaat de boot harder, dan kleuren ze rood en dat kan een boete van 130 euro opleveren.


Pin It
Bekeken: 3089x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/