Bij het Heerhugowaardse bedrijf Futura Composites B.V. is vrijdagmiddag brand uitgebroken bij een laserfreesmachine.

Futura maakt voor de medische wereld producten en freest hiervoor vaak onderdelen uit kunststof platen.  Deze keer werd een plaat dusdanig heet door de laser dat deze vlam vatte. Daar kwam al snel veel rook bij vrij.

De brandweer, die snel ter plaatse was, heeft de gebluste plaat en de gefreesde onderdelen naar buiten gebracht om af te koelen en te controleren, maar het bleek dat het personeel van Futura al belangrijk werk had verricht om de brand te beperken.

Medewerkers moesten wachten tot de rook verdwenen was, voor zij weer naar binnen konden. Volgens een van hen konden ze veilig naar buiten komen mede dankzij de maskers met koolstoffilters, dit ze vanwege het werken met kunststoffen en de gevaarlijke stoffen dragen.
Pin It
Bekeken: 3377x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/