Voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert opent op 16 oktober de Kanzklas voor kinderen met een (meervoudige) beperking. De Kanzklas is een initiatief van Christiaan Kwint en Marieke Bol, zelf ouders van een 9-jarige gehandicapte zoon.

Met steun van Stichting De Blauwe Loper en het samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs NoordKennemerland (PPO-NK) krijgen deze kinderen een combinatie van zorg en onderwijs op een ‘gewone’ basisschool, de Montessorischool Heerhugowaard. Nieuw is dat de kinderen nu ‘officieel’ onderwijs krijgen en onder de leerplicht vallen.

KanZ is een stichting die zich al jaren inzet voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Tot nu toe werden klassen betaald vanuit zorggelden, maar dat biedt te weinig ruimte om alles te financieren. “Het recht op onderwijs en op een leven lang leren geldt ook deze kinderen”, zegt Christiaan Kwint. “Zij worden door de samenleving vaak achtergesteld voor wat betreft hun ontwikkelingsmogelijkheden.

De betreffende kinderen hadden tot voor kort een ontheffing voor de leerplicht en belandden thuis of in de kinderdagbesteding. Nu kunnen ouders hun kind formeel inschrijven op een gewone basisschool in de wijk. "Emotioneel doet dat iets met ouders”, merkt Kwint.

Het schooljaar is gestart met vijf kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Kwint: “Onderling contact tussen leerlingen met en zonder handicap is een essentieel onderdeel van het onderwijsprogramma. Zo leren de leerlingen óók van de kinderen met een beperking. Het maakt hen behulpzaam en verdraagzaam. Ze realiseren zich dat ieder kind erbij hoort.”

De opening vindt plaats vanaf 14:30 uur op de Montessorischool, Smaragd 32, Heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 2568x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/