Woensdag stuurde de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij schriftelijke vragen naar het college over hoe het staat met werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar, maar een dag later kreeg de partij al antwoord via Alkmaar Centraal. De provincie had in een persbericht gemeld dat de oplevering een half jaar later dan gepland zal zijn. De HOP heeft vervolgvragen.

De HOP wil weten waarom de  gemeenteraad via de pers moet vernemen dat de oplevering van de brug pas in september 2019 zal zijn, terwijl Heerhugowaard de grootste gemeente is die last heeft van de files op de N242 als gevolg van de werkzaamheden.

René Schoemaker: "De HOP heeft de wethouder verkeer al begin dit jaar gevraagd bovenop dit dossier te zitten, de voorspoedigheid van de werkzaamheden te bevorderen en hierover in gesprek te gaan met de opdrachtgever, de provincie, en tegelijkertijd de gemeenteraad blijvend te informeren."

De lokale partij vraagt tevens of het college kan aangeven welke acties het onderneemt om de vertraging aanmerkelijk te verkorten en hoe zij in het vervolg betere informatievoorziening kan leveren.
Pin It