Het gemeentebestuur van Heerhugowaard maakt goede stappen om de privacy en informatieveiligheid van de burgers te waarborgen, zegt het rapport van de onafhankelijke Rekenkamer, maar er moet nog een verbeterslag volgen.

De Rekenkamer onderzocht of het gemeentelijke apparaat de privacy van inwoners en de beveiliging van persoonsgegevens goed waarborgt, zoals de strenge regels van de wet AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) voorschrijven.

Uit de conclusie van het rapport blijkt dat de AVG nog niet helemaal duidelijk op het netvlies van de medewerkers van het sociaal domein zit. Tijdens het onderzoek bleek dat medewerkers soms nog documenten op hun eigen schijf opslaan. Ook het flexwerken en de inrichting van de werkplekken bemoeilijken het waarborgen van de veiligheid van gegevens. Bijlagen kunnen wel beveiligd verzonden worden, maar nog niet alle medewerkers weten hoe dat moet.

De rekenkamer adviseert de gemeente om de werkplekken privacyproof te maken en om de ambtenaren beter te instrueren. Zo was in 2017 nog de helft van alle datalekken een gevolg van menselijk handelen.
Pin It
Bekeken: 2408x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/