Een groep van 30 advocaten heeft een brandbrief gestuurd naar de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord, omdat zij zich ernstige zorgen maken over de veiligheid van de kinderen in gesloten instellingen. De problemen zouden vooral heersen bij Horizon in Bakkum. Dit meldt het NHD.

De gemeenten zijn een nieuw contract aangegaan met Horizon, waardoor tien minderjarigen met ontwikkelingsstoornissen en ernstige gedragsproblemen overgeplaatst werden vanuit Parlan/Transferium in Heerhugowaard.

Volgens de advocaten gaat het bij Horizon op diverse vlakken mis: de kwaliteit van het onderwijs dat wordt gegeven is te laag, ditzelfde geldt voor de dagbesteding en behandelingen komen niet van de grond. Zij vrezen nu dat de situatie uit de hand gaat lopen en dat toekomstige overplaatsingen onvermijdelijk zijn.

Deze zomer zal de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een controle uitvoeren bij Horizon om de situatie te onderzoeken.
Pin It
Bekeken: 3965x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/