Het is heel goed mogelijk dat in de gemeente Heerhugowaard ondernemers zich binnenkort gaan bezighouden met legale wietteelt. Dit zou gaan gebeuren in het Alton glastuinbouwgebied aan de N242. Volgens gemeentelijk communicatiemedewerker Ron van de Velde heeft zich tot nu toe twee potentiële wiettelers gemeld.

De legalisering van wiet wordt onderzocht door van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Volksgezondheid. Zij hebben tot nu toe tien gemeenten aangewezen waar coffeeshops legale wiet mogen gaan verkopen. Daar zit Heerhugowaard niet bij, maar de teelt hoeft niet per se in die gemeenten plaats te vinden. Andersom geldt wel dat, mocht er in Heerhugowaard geteeld gaan worden, dit niet betekent dat de lokale coffeeshop Steppin' Inn daar zijn cannabis vandaan zal halen. De teelt is bestemd voor de tien aangewezen gemeenten.

Een aantal bedrijven meldden zich bij de overheid voor het wietexperiment. Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft hen geïnformeerd over de mogelijkheden van glastuinbouw in de regio en na overleg kwamen twee van de gegadigden op het Alton-gebied uit. Welke telers zullen worden uitverkoren is nog niet bekend, en ook niet of ze bestaande of nieuwe kassen willen gebruiken.

Het college van B&W heeft vooralsnog geen bezwaren tegen de vestiging van een wietfarm op Heerhugowaardse bodem en vertrouwt erop dat het Rijk zorgvuldig te werk gaat. Pas als er overlast ontstaat voor omwonenden of de veiligheid in het geding is, zal actie ondernomen worden. Te denken valt dan aan geluids-, geur- of lichtoverlast, of een algemeen gevoel van onveiligheid.

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie screent elke kandidaat-teler grondig, zodat er geen gevaar bestaat dat zich ondernemers melden met een criminele achtergrond.  Vooralsnog blijft geheim om welke ondernemers het gaat, een randvoorwaarde van het ministerie, om het wietexperiment in alle rust te laten verlopen.

Burgemeester Blase heeft de laatste stem in het proces. Als hij een wietkweker om wat voor reden dan ook niet geschikt acht, kan hij een negatief advies geven aan het ministerie.
Pin It
Bekeken: 3627x
https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pajak.ponorogo.go.id/slot-mahjong/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://www.bursahayvanatbahcesi.com/slot-pragmatic/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/