Stichting Bite Back heeft bezwaar gemaakt bij het college en de raad van Langedijk tegen de kreeftviswedstrijd. In een brief roept de Utrechtse stichting met het motto 'for animal rights, for animal liberation' op om de wedstrijd stop te zetten, omdat deze onnodig dierenleed zou veroorzaken en kinderen het verkeerde voorbeeld zou geven.

"Wij zijn van mening dat een wedstrijd die zich richt op het aantasten van de vrijheid en het welzijn van individuele dieren geenszins passend is bij welk natuurbehoudbeleid dan ook", verklaart Alex Romijn van Bite Back. Hij noemt het beleid bizar en kortzichtig en stelt dat er geen bewijs is dat de wedstrijd effect heeft.

"We hebben het hier over levende wezens die angst, pijn en stress kunnen ervaren", vervolgt Romijn. Bite Back vindt een wedstrijd voor kinderen daarom ongepast. "Het leert kinderen dat er geen respect opgebracht hoeft te worden voor kleine waterdieren én zal dus geenszins bijdragen aan een compassievolle ontwikkeling van kinderen ten opzichte van dier en natuur."

Bovendien zou de wedstrijd recreatief hengelen in het algemeen stimuleren, een visvorm die Bite Back oneerlijk en wreed vindt. Daarnaast kunnen andere dieren zoals vogels de dupe zijn door achtergebleven haken en dergelijke, aldus Alex Romijn. De stichting hekelt verder het gebrek aan controle op wat er verder gebeurt met de gevangen kreeften en hoe ze aan hun eind komen in de keuken.

"Daar waar andere overheden steeds meer het lijden van kreeften erkennen en eerste stappen zetten om dat te verminderen, beweegt gemeente Langedijk de tegengestelde richting op", schrijft Romijn. Daarbij haalt hij diverse initiatieven aan van gemeenten en provincie Noord-Holland.

Alex Romijn sluit af met dat er geen bewijs is dat de wedstrijd helpt in het vinden van balans in de natuur. "Investeer daarom vooral in versterking van biodiversiteit. En neem stappen om faunavervalsing in de toekomst te voorkomen." (foto: NH Nieuws / Priscilla Overbeek)
Pin It
Bekeken: 1843x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/