Zaterdag 24 oktober start in Heerhugowaard de eerste GroenSpoor Plant-estafette in Noord-Holland. Meer dan 8.000 bollen zullen de grond in gaan. De zaterdagen daarop gaat de 'Startschop', waarmee de dag wordt afgeschopt door een wethouder, via Alkmaar naar Heiloo, Castricum en tot slot Heemskerk.

De deelnemende gemeenten planten, samen met bewoners, scholen, ondernemers en lokale natuurorganisaties, allerlei bloembollen, vaste planten, struiken en bomen in wijken en langs fiets- en wandelpaden. In Heerhugowaard is er medewerking van Landschap Noord-Holland, Groei & Bloei en leerlingen van het Clusius College.

Als alle bollen, planten en bomen in de grond zitten wordt het estafettestokje, de zogenoemde 'Startschop', doorgegeven aan een van de wethouders van de volgende gemeente. Alle Waardse deelnemers krijgen als cadeautje een zakje zaad van Hortus Alkmaar om de eigen omgeving bij- en vlinder-vriendelijk te maken.

Wie  ook wil meedoen aan de plant-estafette kan zich aanmelden via degroenereiger.nl.
Pin It
Bekeken: 3196x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/