John en Marit Nijdam schilderen in coronatijd samen met hun kinderen vrolijk versierde kiezelsteentjes en willen dat deze daarna door anderen ergens in de buurt worden gevonden. Ze kwamen op het idee toen ze op vakantie waren op Terschelling en zoon Quin bij De Brandaris zo’n beschilderd steentje vond. “Toen zijn we gaan googlen en vonden we het een leuk idee om zelf ook mee te doen”, vertelt John Nijdam enthousiast.

Ze heten Happy Stones en je kunt ze overal en overal tegenkomen. Er blijkt een hele gemeenschap te zijn die kiezelstenen beschildert en verstopt. Het zijn van die kleine dingen die de coronaperiode net iets dragelijker kunnen maken. "Het is heel aanstekelijk en nu zijn we lekker bezig met stenen zoeken en schilderen met zijn allen."

Het is wel de bedoeling dat de stenen door de vinder ook weer op een andere plek neergelegd wordt, zodat ze gaan ‘reizen’. Achterop de steentjes is het adres van een Facebook- en Instagram-pagina te vinden, Hierop kunnen vinders foto’s achterlaten en zo kan iedereen in de gaten houden wat er met de stenen gebeurt. Daar is te zien dat andere mensen zich aansluiten bij deze positieve beweging en ook vrolijke steentjes gaan maken.

Marit Nijdam vindt het zeker aan te raden om mee te doen: "Je wordt er blij van en creatiever, je kan lekker naar buiten en je maakt je omgeving mooier."
Pin It