Ziekenhuiskat Wodka is overleden. Het dier was jarenlang bij de ingang van het Alkmaarse ziekenhuis te vinden en was de steun van veel patiënten en medewerkers. Vanwege ziekte moest Wodka recent inslapen. Volgens het baasje van Wodka, Dominique Bieman, had hij lymfeklierkanker. Het ziekenhuis wil de kat eren door het plaatsen van een bronzen beeldje.

"Wodka kon niet meer worden behandeld. Hij had een buik die leek alsof 'ie een rugbybal had ingeslikt." Uiteindelijk is besloten om hem in te laten slapen, om verder lijden te voorkomen. "Anders zou hij binnen twee weken zijn overleden", zei de dierenarts.

De kat was jarenlang te vinden voor de ingang van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Hij was een grote bekende voor menig patiënt en ziekenhuismedewerker. Ook volgden ruim 3.000 mensen de kat via een speciale facebookpagina. Dominique zegt heel veel steun te krijgen van al die mensen. "Ik krijg echt megaveel reacties. Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Ik heb veel bewondering dat 'ie zoveel losmaakt. Dat maakt me trots."

Ook is er een actie opgestart om Wodka een gedenkplekje te geven bij het ziekenhuis. "Vanuit het ziekenhuis is een inzamelingsactie gestart om een bronzen beeld in de tuin te laten zetten." Inmiddels is al zo'n 1.600 euro ingezameld. Het plan is om de as van Wodka ook uiteindelijk in het beeld te krijgen. "Dat is wel mooi als het daarin is verwerkt."
Pin It
Bekeken: 2339x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/