Provincie Noord-Holland heeft in het afgelopen seizoen de bediening van vijf bruggen overgeheveld naar de brug- en sluisbediencentrale in Heerhugowaard. Het totaal komt daarmee op twaalf. Geen van de vijf nieuw aangesloten bruggen liggen overigens in de regio.

Tussen november en april zijn vijf bruggen binnen de provincie op de Waardse bediencentrale aangesloten. Het gaat om de Elsbroekerbrug (N207) nabij Hillegom, de voet- en fietsbrug Schalkwijkerbrug over de Ringvaart bij Cruquius, de Bosrandbrug bij de Haarlemmermeerpolder, de Schipholdraaibrug bij Schiphol Oost en als laatste Leimuiderbrug bij Leimuiden.

De bediencentrale in Heerhugowaard zorgt voor veilige bediening op afstand van bruggen en in de toekomst ook sluizen. Door de centrale bediening kan de openstelling goed op elkaar worden afgestemd, zodat vaar- en wegverkeer zo min mogelijk hoeven te wachten. Voor de aansluiting van de overige 20 bruggen en sluizen van de provincie wordt een nieuwe aanbesteding gedaan. Meer op vaarweginformatie.nl.
Pin It