Zaterdagochtend werd Broek op Langedijk opgeschrikt door tal van sirenes en een stroom aan brandweerwagens die zich richting de Dulleweg spoedden. Bij een autobandenspecialist aan de Dulleweg was een grote uitslaande brand uitgebroken. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling en flinke knallen.

BOL Profielcentrum is volledig door vlammen verwoest en ook het ernaast gelegen bedrijf viel ten prooi aan het om zich heen slaande vuur. Nick Horseling, één van de eigenaren van de bandenhandel werd zaterdagochtend gebeld. "Er werd gezegd inbraak en brand. Ik kwam hier aan en je kunt het zelf al invullen. Het is alleen maar erg." De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Tot grote opluchting van de eigenaren wist de brandweer het naastgelegen pand van RUBEX te behouden. "Op het dak zag je al vuur en de wanden van het gebouwtje achter me stonden ook in brand. Wij zijn heel blij met de brandweer", zo laat Ruben Ploeg weten aan Langedijk Centraal.

De grote rookkolom was al van veraf te zien. Door de brand daalden zwarte brokstukjes neer in de omgeving ten westen van het industriegebied, tot wel vijftien kilometer verderop. Voor de Veiligheidsregio de reden om een NL-Alert te versturen.

Burgemeester van Langedijk, Leontien Kompier, liet een reactie op Facebook achter: "Heel verdrietig dit! Drama voor onze ondernemers. Inmiddels contact gehad en ze een hart onder de riem gestoken! College Langedijk leeft mee!"
Pin It