Vrijdagavond rond 23:55 uur vond een gewapende scooterroof plaats bij de hoek Veertweg / Wagenweg in Noord-Scharwoude. De drie daders gingen er met de Vespa motorscooter en een eigen scooter vandoor in de richting van het Geestmerambacht. De politie zoekt getuigen.

Het 24-jarige slachtoffer uit Langedijk stond vijf minuten eerder met zijn scooter op hoek van de Veertweg en de Wagenweg, toen twee (jonge)mannen voorbij kwamen rijden op een scooter. Even later kwamen drie mannen terug op diezelfde scooter en stopten bij hem. Eén van de drie stapte af en beroofde het slachtoffer van zijn motorscooter, onder bedreiging van een vuurwapen. Het drietal vluchtte via het tunneltje onder de N245 door.

Twee daders waren tussen 18 en 22 jaar oud. Eén van hen was rond 1,85m lang, droeg een zwarte jas, zwarte trainingsbroek en een grof gebreide bivakmuts. De ander is ongeveer 1,80m lang, en licht getint met korte bruine krulletjes. Hij droeg ook zwarte kleding. De derde dader droeg een zwarte pet, capuchon en een mondkapje. De geroofde motorscooter is een grijze Vespa

Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Pin It