Donderdagnacht heeft de politie op het vakantiepark aan de Molengroet een 16-jarige jongen aangehouden na een beroving in recreatiegebied Geestmerambacht. Donderdag kort na middernacht werd de politie gealarmeerd voor de beroving. De slachtoffers, een 18-jarige man en een 16-jarige jongeman uit Alkmaar, fietsten rond middernacht door het recreatiegebied. Op het Winterpad werden ze ingehaald door een scooter met twee mannen. De passagier van de scooter stapte af en beroofde de fietsers onder bedreiging van een vuurwapen. De verdachten gingen er vervolgens op hun scooter vandoor.

Bij de zoektocht naar de daders zagen politieagenten een scooter rijden met twee mannen die voldeden aan het signalement. Zij reden het vakantiepark aan de Molengroet op. De scooter werd op het park teruggevonden en niet veel later kon de 16-jarige jongeman uit Utrecht aangehouden worden. De tweede verdachte werd niet meer gevonden. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Eén van de slachtoffers werd tijdens de straatroof een paar keer op het hoofd geslagen met het vuurwapen. Zijn hoofwond moest worden behandeld door ambulancepersoneel.Pin It