Francis Hemke uit De Noord lag half wakker toen ze vrijdag rond 03:00 uur gestommel hoorde. Haar zoon die naar het toilet ging, dacht ze eerst nog. Maar toen ze haar ogen opende stond er een gemaskerde man met een wapen in de deuropening van de slaapkamer. "Rustig, rustig. We willen geld."

Het huis van het gezin, dat een grote caravanstalling runt in De Noord, staat vol bloemen en steunbetuigingen. Een nachtmerrie van Francis werd bewaarheid. In de nacht van donderdag op vrijdag drongen vijf gewapende overvallers de vrijstaande woning aan de Hasselaarsweg binnen, bedreigden het gezin, bonden hen vast en eisten geld. Ook zijn haar man en zoon mishandeld. Na een voor de familie eindeloze strooptocht door het huis, werden ze in de slaapkamer opgesloten. Via het raam gingen vader en zoon er achteraan en sloegen alarm.

Francis is de enige die wil praten over wat hen is overkomen. De mannen zijn in shock. Maar ook zij heeft het slecht, vertelt ze tegen mediapartner NH Nieuws: "Je slaapt niet. Ik werd de nacht erna weer om 03:00 uur wakker. Maar ik ben er niet uit gegaan. Ik durf gewoon niet meer naar buiten zo heel vroeg in de ochtend wat ik normaal eigenlijk altijd deed als ik niet kon slapen. Dan ging ik de hond uitlaten."

Behalve geld namen de overvallers de Audi Q7 van het gezin mee, al dumpten ze die later aan de Dorpsstraat in Winkel. Een getuige hoorde de auto die ochtend met hoge snelheid aankomen, zag de mannen uitstappen en belde de politie omdat hij het niet vertrouwde. Ze gingen er vandoor in een donkere sedan.

De daders zijn jongeren die Nederlandse straattaal uitsloegen, maar van buitenlandse komaf zijn, meent Francis. "Zeker twee van hen schatte ik heel erg jong. Ze zijn binnengekomen door een kelderraampje. De kleinste moet daar doorheen geklommen zijn." En ze waren grof in de mond. "Kankerhoer, vuile Jood tegen mijn man. Allemaal dat soort vreselijke termen gebruikten ze."

De politie zoekt nog naar de overvallers.
Pin It
Bekeken: 2899x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/