Sinds 5 juni verstrekt GGD Hollands Noorden stempels in het 'Gele Boekje' bij coronavaccinatie. Door een misverstand kwamen op de diverse vaccinatielocaties enkele tot tientallen al eerder ingeënte mensen tevergeefs voor een stempel. De GGD houdt in het systeem namelijk niet bij wie er al aan de beurt is geweest. Voor wie een stempel wil, heeft de gezondheidsdienst nu een oplossing.

Ondanks dat het gele vaccinboekje in de meeste landen niet geldt als coronapaspoort, hebben veel mensen aangegeven dat zij toch graag een stempel willen. Van donderdag 10 tot zaterdag 19 juni kunnen zij terecht bij het hoofdkantoor van de GGD,  Hertog Aalbrechtweg 22 in Alkmaar. Op vertoon van een identiteitsbewijs en de registratie van de inenting wordt dan een stempel gezet. Doordeweeks is de GGD-locatie open van 18:00 en 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Overigens zijn de testlocaties in Bovenkarspel en Opmeer vandaag voor het laatst open. Sinds eind maart daalde het aantal testaanvragen van wekelijks rond 21.000 naar 5.500. Vooral in Bovenkarspel en Opmeer werd het rustig. De GGD verwijst mensen door naar de testlocaties in Zwaag en Heerhugowaard. Wel worden de testlocaties nog enige tijd in stand gehouden, voor het geval er toch weer een opleving van het virus komt.
Pin It