De politie zoekt getuigen van de diefstal van een bestelbus aan de Huygendijk in Ursem en een ramkraak aan het Noorderhof in Obdam. De incidenten vonden woensdag tussen 03:15 en 04:30 uur plaats. Vermoedelijk is de bestelbus gebruikt voor de kramkraak. Uiteindelijk heeft de politie een 19-jarige Obdammer aangehouden.

Die bewuste nacht kreeg de eigenaar van de loods melding dat een ramkraak was gepleegd. De 56-jarige Zwaagenaar belde daarop direct de politie. Toen agenten aankwamen zagen zij dat de roldeur verbogen was en er spullen uit de loods waren gestolen.

Eerder die nacht was een busje gestolen op de Huygendijk in Ursem. Dankzij de GPS-tracker stelde de eigenaar vast dat de bestelbus op het Noorderhof in Obdam is geweest, te hoogte van de loods. Daarna was de bus over de Kelderswerf gereden en uiteindelijk met schade gedumpt aan de Horstenburgstraat in Obdam. De eigenaar vond de bus daar en belde de politie.

Na een zoekactie kon de politie aan de Kelderswerf een 19-jarige man uit Obdam aanhouden op verdenking van de diefstal. Daarbij zijn goederen in beslag genomen, die mogelijk waren buitgemaakt. Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan. De bestelbus is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie zoekt eventuele getuigen en beelden van dashcams of bewakingscamera's. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer is 2021128950.
Pin It