Een 45-jarige man uit Heerhugowaard is vrijgesproken van het bezit van ruim acht kilo hennep en meer dan een kilo gruis (kleine wiettopjes/restmateriaal). De drugs waren gevonden in zijn containerbox in Heerhugowaard. Zowel de officier van justitie als de advocaat pleitten voor vrijspraak, en de rechter volgde dat.

De man verklaarde op zitting dat hij de opbergruimte had gehuurd voor een verhuizing. Toen die achter de rug was en de container was leeggehaald, gaf hij de sleutel volgens hem daarna aan een bekende uit de Vietnamese gemeenschap. Hij zegt niet de naam te weten van de kennis of wat deze toen met de opslagruimte heeft gedaan.
Op 23 april 2019 viel de politie de opslagruimte binnen, waar de drugs werd gevonden samen met lampen, koolstoffilters, groeimiddelen, materialen die worden gebruikt bij hennepteelt.


Volgens de officier van justitie was er onvoldoende bewijs dat de Heerhugowaarder daarmee van doen had. Er is ook geen bewijs dat hij medeplichtig was aan de acties van iemand anders. Samen met de officier van justitie en de advocaat was de rechter daarom van mening dat de man moest worden vrijgesproken.Pin It