Donderdag 8 juli rond 03:30 uur werd een grove inbraak gepleegd bij iSmart Specialist aan de Middenweg in Heerhugowaard. Drie gemaskerde jongemannen sloopten de glazen voordeur. In korte tijd grijpen ze een verzameling telefoons en tablets, om er daarna vandoor te gaan op de scooter. De eigenaar geeft camerabeelden vrij in de hoop dat iemand meer kan vertellen, want de daders zijn nog spoorloos.

Om 02:03 uur lopen twee van de vermoedelijke daders zonder masker vanaf de Frans Halsstraat aan de overkant voorbij. Om 03:04 uur doen ze dat nog een keer.  Rond 03:30 uur komt een tweetal op een scooter vanuit noordelijke richting. Een derde komt er achteraan gerend. Kort kijken zij even om zich heen en dan gooit een van hen de glazen voordeur stuk met de steen. Een ander, gekleed in een dik pak en hoezen over zijn schoenen, slaat het glas weg met de moker. Terwijl nummer drie met de scooter klaar staat, slaat degene met de moker de vitrines in. De ander probeert zijn geluk tevergeefs achter de balie en schiet hem daarna te hulp.  Na ruim een minuut rijden ze met zijn drieën weg via de Frans Halsstraat.

De buren waren wakker geschrokken en zagen daarna de inbraak. Ze belden de politie en die was er snel bij, maar de inbrekers waren te kort aanwezig om gepakt te kunnen worden.

"Ik wil iedereen die ons een bericht hebben gestuurd en ons hebben bijgestaan na dit incident van harte bedanken", laat de eigenaar weten. "Enkele klanten hebben een accessoires aangeschaft met de gedachte ons te steunen zonder dat zij deze accessoires nodig hadden. De een heeft letterlijk tranen laten vallen en een ander die het niet al te breed heeft bracht zijn telefoon en vroeg of wij deze in de vitrine willen verkopen. Het geld mochten wij van hem houden en zo zou onze lege vitrine toch weer deels gevuld zijn. Uiteraard hebben wij dit bod geweigerd maar dit en alle andere steun hebben ons mentaal toch bovenop geholpen er sterker gemaakt. Bedankt allemaal!!"
Pin It