De zorgen over de vermiste Gerda Mooij (74), die lijdt aan dementie, worden groter. De politie roept inwoners in het gebied tussen Bergen en Uitgeest op een extra wandeling te maken en op afgelegen plekken te helpen zoeken. "Soms trekken demente personen zich terug op rustige plekken", aldus politiewoordvoerder Derk Burger tegen mediapartner NH Nieuws. Wandelaars en fietsers staan op scherp.

Gerda is sinds zondagmiddag vermist na een fietstocht met haar man. Er is volgens de politie geen enkele sprake van een mogelijk misdrijf. "We denken echt dat ze gewoon verward is weggefietst."

Mogelijk in de richting van Uitgeest, omdat ze daar vroeger heeft gewoond. Mensen in de omgeving van Bergen, Uitgeest, Castricum, Alkmaar en Heiloo worden dan ook gevraagd om extra alert te zijn. Het kan zijn dat ze vannacht heeft geslapen in een bosje of berm. Verder wordt opgeroepen haar foto te delen via sociale media en appgroepen met bekenden, zodat ook zij mee kunnen helpen met uitkijken naar de 74-jarige vrouw. "Het kan goed zijn dat vanaf de buitenkant helemaal niet duidelijk is dat ze vermist is. Misschien zit ze gewoon voor zich uit te kijken."

Gerda woont nu ongeveer twintig jaar in Bergen. Ze is zo'n 175 cm lang, heeft kort grijs krullend haar en een donkere bril. Ook loopt ze een beetje gebogen. Mogelijk rijdt ze op een donkerblauwe/antracietkleurige damesfiets van het merk Batavus, met een zwart mandje voorop en twee blauwe fietstassen achterop.

Gisteren werd onder meer in de omgeving rond de Helmweg, Korteweg en Verspyckweg tussen Bergen-Binnen en Bergen aan Zee gezocht naar Gerda. Niet alleen door politie, reddingsbrigade en het Veteranen Search Team, maar ook door bezorgde buurtbewoners. "Ze is zo'n lieve buurvrouw", vertelde haar buurvrouw Mertina Meijer gisteren aan mediapartner NH Nieuws.
Pin It