De Bergense Gerda Mooij (74) is nog steeds niet gevonden. De politie heeft woensdag besloten de grootschalige zoektocht, die maandagochtend begon, te staken. Dit meldt een woordvoerder aan mediapartner NH Nieuws. Wel worden er door politie en betrokken buren flyers opgehangen. Meldingen en tips zijn nog altijd welkom.

"De politie gaat niet meer actief zoeken met bijvoorbeeld de hulp van het veteranenteam, zoals dat gisteren en eergisteren wel gebeurde", aldus de politiewoordvoerder. “Onze mensen zijn niet onuitputtelijk en er zijn ook andere lopende zaken."

Dat betekent niet dat de zaak is 'afgedaan'. "Agenten op straat houden oren en ogen open en ook meldingen en tips houden we in de gaten." Ook worden woensdag flyers opgehangen in recreatiegebieden tussen Bergen en Uitgeest waarop een foto van Gerda te zien is en wordt vermeld dat ze vermist is.

"Het is vakantie en mooi weer, dus op die manier hopen we veel mensen te bereiken die naar Gerda kunnen uitkijken." De flyers worden ook gedrukt in het Engels en Duits, in de hoop dat ook de vele toeristen in de regio naar haar uitkijken. Ook betrokken buren zijn een flyeractie gestart. Gerda is sinds zondagmiddag vermist, na een fietstocht met haar man Piet. Het stel fietste vanaf hun woning aan de Emmalaan in Bergen richting Bergen aan Zee.

Buurvrouw Mertina Meijer vertelde maandag dat de twee onderweg nog even hebben zitten rusten op een bankje en dat Gerda, die aan dementie lijdt, daarna tegen haar man zei dat hij beter even voorop kon fietsen omdat ze de weg niet wist. Toen haar man afsloeg en even later achterom keek, was Gerda ineens spoorloos verdwenen.

Gerda woont nu ongeveer twintig jaar in Bergen. Ze is zo'n 1,75 meter lang, heeft kort grijs krullend haar en draagt een donkere bril. Ook loopt ze een beetje gebogen. Mogelijk rijdt ze op een donkerblauwe/antracietkleurige damesfiets van het merk Batavus, met een zwart mandje voorop en twee blauwe fietstassen achterop.

Ze heeft uit haar verleden binding met Uitgeest, en daarom is het volgens de politie 'heel goed mogelijk' dat ze die kant is opgefietst.
Pin It