Werkgevers die gebruik maakten van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), moeten zelf een definitieve berekening aanvragen, maar in Noord-Holland Noord heeft 45,6 procent dat nog niet gedaan. Dit meldt het UWV. Ruim een derde blijkt niet te weten dat zij zelf actie moeten ondernemen. Vele anderen wachten nog op documenten. Bestuurslid Janet Helder waarschuwt dat de deadline langzaam nadert.

In onze arbeidsregio hebben 2.661 van de 4.892 werkgevers hun definitieve berekening nog niet aangevraagd. Zij hebben tot en met 31 oktober de tijd. Janet Helder: "Geen definitieve berekening betekent dat de tegemoetkoming op nul wordt vastgesteld en je dus je hele voorschot moet terugbetalen. Dat willen we voorkomen. Dat we nu slechts rond 45,6 procent zitten, is dus zorgwekkend."

Wie derden- of accountantsverklaring nodig heeft moet vaart gaan maken. "Het is ontzettend druk bij boekhouders en accountants momenteel. Daarom is het echt belangrijk dat werkgevers weten dat ze zélf in actie moeten komen en dat ze nu aan de slag moeten", aldus Helder. De berekening is nodig om te bepalen wat de definitieve tegemoetkoming is.

Het UWV heeft een informatiepagina met video’s, stappenplannen en simulatietools. Bellen kan ook via 088-8982004. De vermelde getallen komen uit een onderzoek met ruim 5.400 respondenten die NOW in de eerste periode hebben aangevraagd.
Pin It